21 July 2010

Chef



Salam,

Dua orang chef Malaysia telah diterbangkan khas oleh Pejabat Pelancongan Malaysia di Moscow dengan kerjasama Swiss hotel untuk menjayakan Minggu Makanan Malaysia di restoran Swisscafe di hotel tersebut.
Mengambil kesempatan kehadiran Chef Zek dan Chef Rosdi, Perwakilan menjemput mereka mengadakan demo masakan di kedutaan. Dismping itu beberapa orang wartawan daripada beberapa buah syarikat penerbitan majalah dan jurugambar turut dijemput.

Pada hari tersebut telah chef menunjukkan cara memasak Ayam Percik, Acar dan Sago Bersantan.
Pihak Perwakilan pula telah menyediakan makanan untuk makan tengahari secara potluck. Antara menu yang disediakan oleh Perwakilan ialah Nasi Tomato, dalca kambing, ikan masam manis, ayam bakar, sayur campur, ulam-ulaman ,daging masak kicap , mee hoon goreng, kuih bakar dan kuih talam.

No comments:

Post a Comment